Türkiye’de ve dünyada son yıllarda geleneksel tedavi yöntemlerine ilgi artması sonrasında Sağlık Bakanlığı da konuyu yakından takip etmeye başladı.
Alternatif Tıp’ta Akupunktur, Sülük, Mezoterapi, Hipnoz, Kupa uygulaması (Hacamat), Fitoterapi, Refleksoloji, Homeopati, Osteopati, Ozon, Apiterapi, Proloterapi, Larva, Müzikterapi gibi yöntemler kullanıyor.
SGK KARŞILAYACAK
Sağlık Bakanlığı’da ilaç bağımlılığını en aza indirmek ve Tamamlayıcı Tıp’ı yaygınlaştırmak amacıyla yeni yollar arıyor. Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı Tamamlayıcı Tıp’ın giderlerinin bir kısmını Sosyal Güvenlik Kurumundan karşılayacak.
4 UYGULAMA YAPILIYOR
Türkiye’de Geleneksel Tamamlayıcı Tıp ilk uygulama merkezi yaklaşık 3 sene önce Sakarya’da açıldı. Sakarya Eğitim Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Korucuk Kampüsü’nde Tamamlayıcı Tıp olarak vatandaşlara hizmet verilmeye başlandı. Sakarya’daki poliklinikte hacamat olarak bilinen kupa uygulaması, sülük, akupunktur, proloterapi uygulaması ile toplam 4 uygulama yapılıyor. Kısa süre önce açılmasına rağmen büyük ilgi gören Tamamlayıcı Tıp’ın hastaları da her geçen gün artıyor.