Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasan Akın Safra Kesesi Ameliyatı Oldu Geçmiş Olsun!

Hasan Akın’a Geçmiş Olsun

Hasan Akın’a Geçmiş Olsun

Kışlaçay Mahallesi Halkımızdan Hasan Akın Safra Kesesi Ameliyatı Oldu. Sağlık Durumu İyi Olduğu Ve Evde Tedavisi Devam Ettiği Öğrenildi.

Geçmiş Olsun Ziyareti..

AKP Arifiye İlçe Başkanı Adnan Akbaş ve AKP Arifiye Teşkilatlanma Başkanı ‘Ayhan Yıldırım’dan Hasan Akın’ın Hanesine Geçmiş Olsun Ziyareti Gerçekleştirdiler..

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA..

Hasan Akın Safra Kesesi ameliyatı geçirdi.Saglık durumunun iyi olduğu öğrenildi..

Safra Kesesi Nedir?

Safra, karaciğerde üretilerek bağırsağa dökülen bir salgıdır. Yağların ve yağda eriyen vitaminlerin emiliminde rol oynar. Bazı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını, atılımını sağlar. Her gün karaciğerde ortalama 600 ml safra üretilir ve ana safra kanalı aracılığıyla onikiparmak bağırsağına dökülür. Safra kesesi karın sağ üst tarafında yer alan karaciğerin alt yüzüne yapışık, küçük armut biçiminde bir organdır. Küçük bir kanalla ana safra kanalına bağlantılıdır. Başlıca görevi; karaciğerin ürettiği safranın bir kısmını -açlık dönemlerinde- ana safra kanalından emerek depolamak, yoğunlaştırmak ve sindirim sırasında yeniden bağırsağa salgılanmaktır. Safra kesesi yaklaşık 50 ml hacmindedir. Safrayı 10 katına kadar yoğunlaştırabilir ve gerektiğinde hacmini 6 katına kadar artırabilir. Mideye gıda gelişini takiben kasılarak yarım saat içinde içeriğinin yarıdan çoğunu bağırsağa boşaltır ve bir saat içinde yeniden toplar. Karaciğer ürettiği safranın bir kısmını da, safra kesesine ihtiyaç duymaksızın, doğrudan bağırsağa gönderebilir. Safra kesesi yokluğunda safranın tamamı ana safra kanalı aracılığıyla bağırsağa iletilebilir. Bu nedenle safra kesesi yaşam için vazgeçilmez bir organ değildir. İltihap halinde çıkartılması gerektiğinde işleyişte hayati bir noksanlık olmaz.